Citytrip Parijs
Zoek jouw stedentrip naar Parijs
Citytrip Parijs - Parijs.nl

Citytrip Parijs

Uitgebreid aanbod voor een citytrip naar Parijs!

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Excursies en Disneyland bij te boeken

Citytrip Parijs

Op zoek naar een citytrip Parijs? Parijs staat symbool voor de stad van de liefde, licht en romantiek. Dit merk je ook meteen in Parijs. Combineer tijdens een citytrip Parijs je hotel met een treinreis of vliegreis. Wanneer je een citytrip Parijs met kinderen maakt, is dit ook de snelste manier van reizen.

Wat moet je zien tijdens een ciytrip Parijs? We beginnen bij de Eiffeltoren, dit is het iconische beeldmerk van Parijs. Tussen 21.00 uur en 0.00 uur schitteren ieder uur gedurende 5 minuten de lampjes. Pak een fles bubbels, leg een kleedje neer en ga picknicken in het park Champ-de-Mars. Dit park ligt rondom de Eiffeltoren.

Loop over Pont Neuf en je komt al snel langs kathedraal Notre Dame. De voorkant van de Notre Dame is al een prachtig gezicht. Zodra je er omheen loopt zie je hoe mooi de zijkant en achterkant van deze kathedraal is. Beklim de Notre Dame tijdens een citytrip Parijs. De Notre Dame geeft een spectaculair uitzicht op de Eiffeltoren.

Loop verder en ga zitten in Jardin du Luxembourg bij Palais du Luxembourg. Dit prachtige paleis is omringd door een kleurrijke tuin. In deze tuin staan verschillende stoelen, tafels en bankjes. Je kunt hier lekker picknicken of tot rust komen. Het is een plek die nog niet door iedereen ontdekt is, dus zeker een tip tijdens een citytrip Parijs!

De welbekende Sacré Coeur ligt midden in de levendige wijk Montmartre. Veel schilders maken portretten van toeristen. Op Place du Tertre kun je helemaal de Franse sfeer proeven tijdens een citytrip Parijs. Vanaf de trappen van de Sacré Coeur heb je een adembenemend uitzicht over Parijs. Wat nog minder bekend is: beklim de Sacré Coeur, want bovenop deze basiliek heb je een panoramisch uitzicht over de stad.

Het meest bekende museum in Parijs is het Louvre. Het Louvre staat bekend om haar meesterwerken zoals de Mona Lisa. De collectie in het Louvre verschilt van beelden tot schilderijen. Ook de buitenkant van het Louvre is al een kunstwerk op zichzelf. Deze bezienswaardigheid kan niet ontbreken tijdens een citytrip Parijs.

Tussen Place de la Concorde en het Louvre ligt de Opéra Garnier. De Opéra is een barok gebouw. Zodra je binnenkomt spot je al de grote foyer met al haar trappen. Er is veel bladgoud met fresco’s en marmer. Loop naar Place de la Concorde, dit is het grootste plein van Parijs. Midden op Place de la Concorde vind je de obelisk. Dit monument is wel 23 meter hoog en meteen het oudste monument van Parijs. Het is niet alleen een monument, maar ook een zonnewijzer. Het is één van de drie naalden van Cleopatra. De andere twee naalden staan in Londen en New York.

Winkel jezelf suf in de winkelstraat Champs-Élysées. Zonder een aantal aankopen is je citytrip Parijs nog niet compleet. Zodra je de Champs-Élysées doorgelopen bent, stuit je op Arc de Triomphe. Deze triomfboog werd gebouwd door Napoleon. Arc de Triomphe is wel 50 meter hoog. Kies ervoor om de Arc de Triomphe te beklimmen. Vanaf de Arc de Triomphe heb je een prachtig uitzicht over de Champs-Élysées, Eiffeltoren en Sacré Coeur. Er is ook nog een “kleine” Arc de Triomphe, deze spot bij je paleis het Louvre. Als je door deze triomfboog heen kijkt, zie je ook de grote Arc de Triomphe. Of je nu een aanbieding, last minute, weekend of stedentrip Parijs boekt, deze stad overtreft altijd je verwachtingen.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur