Weekend Parijs
Zoek jouw stedentrip naar Parijs
Weekend Parijs - Parijs.nl | GaSamen Stedentrips

Weekend Parijs

Gezellig een weekend Parijs? Bekijk ons aanbod!

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Bereikbaar per trein of vliegtuig
Geen reserveringskosten
Comfortabel vliegen met KLM of Air France

Weekend Parijs

Wat kun je allemaal bezoeken tijdens een weekend Parijs? Tijdens een weekend Parijs is het van groot belang dat je de tijd zo goed mogelijk besteed. Met een treinreis Parijs sta je binnen korte tijd in het centrum. Als je een stedentrip Parijs onderneemt, kan een bezoek aan de Eiffeltoren natuurlijk niet ontbreken. Je kunt heerlijk picknicken in de parken rondom de Eiffeltoren. Loop over de Seine en vind je weg naar de Arc de Triomph. Bovenop de Arc de Triomph heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. Een weekend Parijs is pas compleet als je gaat shoppen in dé winkelstraat voor shopliefhebbers, namelijk de Champs-Elysées.

Je kunt tijdens een weekend Parijs relaxen in één van de vele parken die Parijs biedt. Haal een broodje bij de Boulangerie en smul deze op in één van de stoeltjes in Jardin du Luxembourg. Hier staat ook een paleis. Het park heeft veel speeltuinen, dit maakt Jardin du Luxembourg een zeer kindvriendelijke plek voor Parijs met kinderen.

Een citytrip Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan het Louvre. Zodra je al op de binnenplaats van het paleis staat, zie je het imposante gebouw. Ook vind je hier de kleine Arc de Triomph. In het Louvre zijn zo’n 35.000 kunstschatten tentoongesteld. Een weekend Parijs is te kort om al deze schatten te kunnen bewonderen. Uiteraard wil je wel de Mona Lisa spotten tijdens een weekend Parijs.

Tijdens een weekend Parijs moet je zeker wat proeven van de culinaire versnaperingen. Eet een crêpe met Nutella, lunch in één van de toffe bistro’s of geniet van een chique diner. De Fransen houden er een bourgondische leefstijl op na. Zorg dus dat je genoeg honger hebt gecreëerd voor een weekend Parijs. De lunch is de meest belangrijke maaltijd van de dag, dit mag niet ontbreken tijdens een weekend Parijs.

Je kunt ook afreizen naar de Sacré Coeur. Dit ligt op een heuvel in de wijk Montmartre. In de schilderachtige wijk Montmartre hebben de kunstenaars het voor het zeggen. In weekend Parijs kun je de échte Parijse sfeer proeven op Place du Tetre. Je kunt door Montmartre struinen en spot nog de Moulin Rouge.

Of je nu een lange stedentrip Parijs, weekend of last minute Parijs er van maakt, het wordt hoe dan ook een gave ervaring! Kies ook een bijpassend hotel Parijs. Als je een weekend Parijs plant is het belangrijk om vooraf te bedenken welke bezienswaardigheden die je wilt bekijken, zodat je zoveel mogelijk uit je citytrip Parijs kunt halen!

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur